nlc.hu
Aktuális
Jógalabdával ölte meg feleségét és 16 éves lányát egy hongkongi orvos

Jógalabdával ölte meg feleségét és 16 éves lányát egy hongkongi orvos

Úgy tűnik, megoldották az évtized egyik legbizarrabb gyilkossági ügyét.

Az évtized egyik legbizarrabb gyilkossági ügyét oldhatták meg a hongkongi hatóságok: egy helyi orvos a jelek szerint egy jógalabdával gyilkolta meg feleségét és 16 éves lányát – írja a BBC.

A két holttestre egy lezárt autóban találtak rá még 2015-ben. A boncolás során megállapították, hogy mindketten szén-monoxid-mérgezés miatt haltak meg, azt azonban idáig nem tudták megállapítani, hogyan juthatott a szén-monoxid az utastérbe. Az autóban nem találtak semmilyen említésre méltó nyomot, csak egy leeresztett jógalabdát a csomagtartóban. A rendőrség tanácstalanul állt a különös eset előtt.

A nyomozás során végül fény derült a gyilkosság mikéntjeire: mint kiderült, az aneszteziológusként dolgozó Khaw Kim-sun szén-monoxiddal töltötte meg, majd kilyukasztotta a fentebb említett jógalabdát, hogy a lassan kiszivárgó gáz végezzen a feleségével. A hongkongi bíróság szerint a férfi azután tervezte meg a gyilkosságot, hogy elhatározta, elhagyja a családját a szeretőjéért, a felesége azonban nem volt hajlandó elválni tőle. A tárgyalásokon az is kiderült, hogy a lányát feltehetőleg nem akarta megölni, nem tudta, hogy ő is az autóban lesz. A kisebbik lányának állítólag külön meg is mondta, hogy maradjon otthon leckét írni.

A férfi talán meg is úszta volna az egészet, a kollégái közül néhányan azonban látták, ahogyan megtölt két jógalabdát a gázzal. Nekik azt mondta, nyulakat akar megölni vele, a rendőrségnek azonban már patkányirtásról beszélt.

Khaw mindkét gyilkosságot tagadja, az ügyben még nem született ítélet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top