Aktuális

Harcsa húzta le a mélybe a fürdőző kutyát

Csak két órával később került elő az eb teteme a szegedi Keramit-tóból, lábán fognyomokkal.

Nagy harcsa támadhatta meg Horváth Gyuláék kutyáját idén májusban a szegedi Keramit-tavon. A pancsoló pitbullkeverék eltűnt, két óra múlva bukkant föl a teteme a tó közepén, lábán kefeszerű fogak nyomai látszottak. Itt több nagy harcsa is él, az egyik két és fél méter hosszú, a halradar felvétele alapján – írja a délmagyar.hu.

 „Nem a saját stégemnél engedtük bele, hogy ne zavarja a halakat, hanem két állással odébb. Beszélgettem is valakivel telefonon, és nem figyeltem oda. A fiam kérdezte, hol lehet a kutya, miért nem jött már vissza. Keresni kezdtük, és nem láttuk sehol. (…) Két óra eltelt, mire észrevettem, hogy a túloldal felől valami feketeséget hoz lassan az áramlat. (…) Azt gondolom, a harcsa lehúzhatta, de nem tudott vele mit kezdeni, és elengedte” – mondta el Horváth Gyula.

Képünk illusztráció – Fotó: Thinkstock

A nyugdíjas férfi szerint, ahogy a kutya lépkedett a sekély vízben, ugyanúgy ingerelhette a halat, mint amikor a horgászok kuttyogatnak. A harcsa pedig az ívási időszakban nagyon védi a területét, ilyenkor mindenre agresszíven támad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top