nlc.hu
Aktuális

Elpusztult egy harcsa, ami meg akart ennyi egy kutyát

Elpusztult a harcsa, ami nem tudott lenyelni egy kutyát

Eddig csak legenda volt, hogy a nagy harcsák elkaphatják az úszó kutyákat is.

Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Duna halőreinek vezetője a Facebookon számolt be egy különleges esetről, az ügyeleti telefon kereste őket egy hölgy, aki az állította, hogy egy stég alatt egy hatalmas, elpusztult állatot talált, melynek szájából egy kutya vagy róka csontváza lóg ki. A helyszínen kiderült, az elpusztult állat egy körülbelül 30-40 kilogrammos harcsa, és a szájából egy közepesnél kicsit kisebb kutya vagy róka csontjai lógtak ki. (A képekért kattints ide!)

„És hogy miért nem tudta lenyelni rendesen? Erre a kérdésre a tetem megforgatása után kaptam választ: a kopoltyúfedő alól kilógó kb. 25 cm-es lábszárcsont arra utal, hogy az elragadott kutya a lenyelése közben kétségbeesetten kapálózott a harcsa szájában is. Így fordulhatott elő, hogy az egyik hátsó lába kicsúszott a harcsa kopoltyúján és kitámasztotta, megütköztette testét a lenyelés elől. A hal nem tudta kiköpni sem, mert a kutya (vagy róka) bundájának szőre megakadhatott a sűrű gerebenfogak közt” – írta posztjában Pfeifer Rikárd.

Harcsa a vízben

Fotó: Tim Ockenden – PA Images/PA Images via Getty Images

Időközben pedig sikerült azt is kizárni, hogy egy róka csontjaira bukkantak, ugyanis előkerült egy chip, ami Gaius nevű kutyához tartozott. Mint a 444.hu írja, Gaiusról annyit tudni, hogy 2008-ban született, zsemleszínű hím volt, akit menhelyről fogadtak örökbe 2010-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top