Aktuális

Nincs még nyelvvizsgád? 300 ezer forintos támogatást kaphatsz

Angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol képzésre lehet pályázni.

Meghirdették a felsőoktatásban végzettek számára szükséges nyelvvizsga megszerzését segítő újabb diplomamentő programot. A pályázati felület megnyitásának tervezett időpontja szeptember 3., hétfő 14.00 óra.

A Diplomamentő II. program az olyan nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, melyeket követően a pályázó államilag elismert, komplex, vagy írásbeli, vagy szóbeli nyelvvizsgát teljesít, és a nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatása után átveheti diplomáját.

Részlet az Üzenet a metróból (2005) című filmből

A program keretében angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol képzésre lehet pályázni. A nyelvi képzések tervezetten 2018. szeptember közepétől indulhatnak és 2019. december 31-ig kell befejeződniük, a képzési támogatás mértéke fejenként maximum 300 ezer forint.

A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat. Ha ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni.

A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top