Aktuális

A tavalyi győztes gyilkolt a floridai videójáték-versenyen – videó

Hárman meghaltak, kilencen megsérültek.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, helyi idő szerint vasárnap délután lövöldözés volt a floridai Jacksonville városában egy videójátékversenyen. Hárman meghaltak, köztük az elkövető is, aki források szerint végzett magával.

Mike Williams jacksonville-i seriff közlése szerint a lövöldözésben további kilenc ember megsebesült, őket kórházban ápolják, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben. Két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, miközben a lövöldöző elől menekült.

Amerikai sajtóközlések szerint a lövöldözés Jacksonville belvárosában, a Jacksonville Landing nevű, folyóparti  fesztiválközpontban történt, azon belül is a GLHF Game Bar e-sport-bárban, ahol éppen a Madden NFL 19 nevű, legújabb amerikai focis videójáték egy országos versenyének selejtezője zajlott.

A szóban forgó meccset élőben közvetítették. Az egyik közzétett videóban látható és hallható, ahogyan egy szabadrúgás után valaki – vélhetően az elkövető – mérgesen felkiált, majd az egyik játékos pólóján egy vörös lézer jelenik meg. Ezt követően tizenkét lövés hallható, melyeket fájdalmas kiáltások kísérnek.

Az alábbi videó megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

A hatóságok a 24 éves David Katzként azonosították az elkövetőt, aki a legutóbbi információk szerint kézifegyverrel követte el a gyilkosságokat. A Los Angeles Times azt írta, hogy az elkövető a versenyen vett részt, és azután nyitott tüzet, hogy kikapott a játékban. A baltimore-i Katz a szóban forgó videójáték-verseny 2017-es győzteseként szerepel a Madden NFL kiadója, az EA Sports adatbázisában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top