Aktuális

Bevitte a talált gránátot a rendőrségre, lett is nagy riadalom

Autóján vitte be a rendőrséghez a földben talált robbanószerkezetet a szombathelyi rendőrségre egy férfi, le is zárták a környéket.

Augusztus elején egy férfi parkolt le a tűzoltóknak fenntartott parkolóhelyre a szombathelyi laktanya előtt, mert a rendőrségnél már nem talált szabad helyet. Mondta is a tűzoltóknak, hogy épp a rendőrökhöz igyekszik, mert le akar adni egy gránátot, amit talált.

A tűzoltók bepillantottak az autóba, és egyből lezárták a környéket, miközben riasztották a tűzszerészeket.

Egy elműködtetett RPG gyakorlógránát – Forrás: emvhg.hu/

A férfi szerencséje az volt, hogy egy elműködtetett, lőport nem tartalmazó RPG gyakorlógránátot talált és vitt magával, ami nem minősül fegyvernek és lőszernek, ezért nem indított ellene eljárást a rendőrség. A 112press szerint a tárgy beszolgáltatója nem volt tisztában azzal, hogy éles vagy hatástalan eszközt talált, és pont azért szállította a rendőrségre, mert veszélyesnek gondolta. 

Nem szabad piszkálni

Ha valaki robbanótestet vagy annak látszó tárgyat talál köteles azt a 142/1999. (IX.8.) kormányrendelet alapján haladéktalanul bejelenteni a helyi rendőri szervnek, vagy ahol ilyen nincs, ott a települési önkormányzat jegyzőjének – írta a lapnak a tűzszerészetet sajtóosztálya. A robbanótestet biztonsági okokból tilos megfogni, arrébb vinni, ha azonban valaki mégis kézbe vesz egy ilyen szerkezetet, akkor óvatos mozdulattal tegye vissza azt a földre – teszik hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top