Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Megvadult lódarazsak támadtak kirándulókra, 18 sérült

Tizenhárom ember közülük kórházba került. Egyelőre nem tudni, miért váltak agresszívvá a rovarok.

Megvadult lódarazsak támadtak egy csoport kirándulóra a hétvégén a németországi Karlsruhe közelében. Az incidens során 18 ember megsérült. A csípések miatt 13 sérültet kórházba kellett szállítani. Gyerekek nincsenek közöttük, és egyikük állapota sem életveszélyes – jelentette hétfőn a Der Westen című hírportál.

Az eset vasárnap délután történt Weingarten településen egy szüreti fesztiválon. Egyelőre nem tudni, hogy a lódarazsak miért támadtak. Valószínűleg valaki túl közel merészkedett a fészkükhöz, amely egy cseresznyefa odvában van. A helyszínt lezárták, most jelzőtábla figyelmezteti a sétálókat arra, hogy a veszedelmes rovarok fészket raktak a fában.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják a darazsak szokatlan agresszivitásának okát, hamarosan arról is döntenek, hogy áthelyezzék-e a fészket. Mivel a lódarazsak Németországban a különösen védett fajok közé tartoznak, csak az illetékes természetvédelmi hatóság engedélyével lehet őket áttelepíteni.

Szakértők szerint a lódarazsak csípése nem veszélyesebb, mint a méheké vagy a közönséges darázsé, de az allergiás vagy gyenge fizikumú embereknek vigyázniuk kell, mert a rovarcsípések náluk allergiás vagy keringési sokkot idézhetnek elő.

Címlap

top