Aktuális

Jelenleg is börtönben ül a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

A rendőrség szombat délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy azonosították a 2013-as soroksári gyilkosság feltételezett gyanúsítottját.

Petőfi Attila vezérőrnagy bejelentése szerint Gyurik Krisztinát 2013-ban egy 40 éves férfi ölte meg, aki a gyilkosság helyszínén, Szigetdűlőnél nőtt fel, és a bűncselekmény idején hajléktalanként élt a környéken. Elmondta azt is, hogy a férfi jelenleg is börtönben ül egy korábbi, vagyon elleni bűncselekmény miatt. 2020-ban szabadult volna.

A Blikk információi szerint a férfit egy hónappal a soroksári gyilkosság után, betörés miatt kapták el Siófokon, akkor azonban nem vettek tőle DNS-mintát. A rendőrök a héten kaptak visszajelzést arról hogy a börtönben találtak egy férfit, akinek kötődése van a Soroksáron elkövetett brutális gyilkosság helyszínéhez. Itt nőtt fel ugyanis. A telefonján megtalált adatok szerint a gyilkosságot megelőző napokban is a környéken járt.

A hvg.hu úgy tudja, a férfi megtagadta ugyan a vallomástételt, de a nyomozókkal folytatott beszélgetés során elárulta, hogy kerülhetett a gyilkosság helyszínére. Azt állította, látta, amikor egy férfi bántalmaz egy nőt, és közbeavatkozott, ekkor sérült meg. A vezérőrnagy szerint ez az állítás a bizonyítékok alapján cáfolható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top