Aktuális

Európai hajtóvadászat a gyrososban erőszakoló afgán férfi ellen

Már európai elfogatóparancs van az erőszakoló Sarhadi Bilal Ahmad ellen, aki oltalmazott státuszban van Magyarországon.

Szexuális kényszerítés miatt nagy erőkkel keresi a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 18 éves afgán Sarhadi Bilal Ahmadot. A sértett feljelentést tett, ennek alapján indult el a nyomozás. A Tények információi szerint a férfi, aki aznap éjjel egyedül volt az üzletben, berángatta a lányt a gyros-büfé személyzeti mosdójába. A 18 éves afgán férfi 3 napja dolgozott a büfében, és a főnöke már éppen ki akarta rúgni – az erőszak estéje lett volna az utolsó munkanapja, mert nagyon nem volt megelégedve a munkájával.

Forrás: Tények

Az ügyben külön nyomozócsoport alakult, ebbe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is, kiemelt figyelmet fordítva a vasúti pályaudvarokra.

1 éve él nálunk

A rendőrség tájékoztatása szerint az afgán férfi menekültstátuszt kapott Magyarországon, és 2017 nyara óta él az országban.

Sarhadi Bilal Ahmad – Forrás: police.hu

Tekintettel arra, hogy felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság a nemzeti elfogatóparancs mellett kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül el is rendelt – írja a police.hu. A BRFK nyomozói a férfi elfogása és elszámoltatása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

Vécében erőszakoskodott

A belvárosi rendőrök azért indítottak nyomozást Sarhadi Bilal Ahmad ellen, mert vasárnap hajnali 3 órakor egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában „szexuális aktus eltűrésére” kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség azt kéri, hogy aki felismeri, tudomása van Sarhadi Bilal Ahmad hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információja van, tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top