Aktuális

Nem nyitotta le a rámpát a kerekesszékes utasnak a buszsofőr

Az utas nyílt levélben fordult a BKK-hoz.

Nem volt hajlandó lenyitni a rámpát a kerekesszékes utasnak a BKK egyik buszsofőrje. A szerencsétlenül járt mozgássérült utas a BKV-Figyelő oldalán nyílt levélben hívta fel a közlekedési vállalat figyelmét a történtekre. A portál azt írja, szerencsére az ilyen esetek nem jellemzőek, ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy a járművezető nem segített a rászorulónak – pláne, hogy erre a munkaköri leírása és a törvény is kötelezi!

A kerekesszékes utas, „Ica” elmondása szerint az eset augusztus 27-én 22 óra 15 perc körül történt az FKU-908 rendszámú autóbuszon. A sofőr már felszállásnál sem nyitotta le a rámpát, ekkor Icát a nővére segítette fel a buszra. Leszálláskor azonban a busz olyan messze állt meg a padkától, hogy „fizikai lehetetlenség” volt leszállni a kerekesszékkel. A sofőr azonban többszöri kérésre sem nyitotta le a rámpát, így végül a testvérének két másik utas segítségével kellett leküzdenie a padka és a lépcső közötti távolságot.

Elkeserítőnek találom, hogy mozgássérültként nem vagyok méltó arra, hogy élhessek az alapvető jogommal

– írja a levélben Ica.

Elég problémát jelent a betegségem ahhoz, hogy még további akadályokat gördítsenek elém olyan emberek, akik képtelenek megadni az alapvető tiszteletet, ami – úgy gondolom – nemcsak mozgássérültként illetne meg. Senkinek nem kívánom ugyan, de bárki egy szempillantás alatt kerülhet az én helyzetembe, és nem gondolom, hogy hasonló bánásmód megfelelne az elvárásaiknak.

Fotó: Wikipédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top