Aktuális

Ezekkel az intézkedésekkel enyhítenek az M0-son lévő káoszon

Egyszerre három helyen kezdtek felújításba Csepel-Szigetszentmiklós térségében, a lezárások a vártnál is nagyobb forgalmi fennakadásokat okoztak nem csak az M0-s autóúton, de Csepelen is. A közlekedési tárca most változtat néhány dolgon, hátha jobb lesz a helyzet.

Pár hete magunk is beszámoltunk arról, hogy hídrekonstrukciós munkák miatt több sávot is lezártak az M0-s autót déli szektorában. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a térségben három, részben egymásra épülő beruházás zajlik, viszont a tartós torlódásokért a körgyűrűn zajló munkák a felelősek.

Torlódó kocsisor – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A tárca tájékoztatása szerint szeptember elején egyeztetést tartott az érintett közlekedésfejlesztési társaságok bevonásával, ahol hosszú távú megoldásokat kerestek a probléma enyhítésére.

Ennek eredménye, hogy

  • a jelenlegi 2×2 sáv helyett 2+3 sávon haladhat majd a forgalom a hárosi Duna-hídon,
  • a Csepel szigetről az M1-es autópálya felé három sávot alakítanak ki,
  • a soroksári Duna-hídon a terelés előtt a Csepel-szigetről felhajtók besorolását hosszabb gyorsítósávok kiépítésével segítik,
  • átprogramozták a jelzőlámpákat, amelyek mostantól a forgalom függvényében működnek,
  • sűrűbben, több kocsival közlekedik csúcsidőben a ráckevei hév,
  • több ponton rendőri irányítás mellett halad majd a forgalom.

A minisztérium mérlegeli azt is, hogy alternatív útvonalakat javasoljon a teherforgalom résztvevőinek.

Forrás: MTI-OS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top