Aktuális

Hagyd otthon az autót, közlekedési káosz lesz Budapesten

Két rendezvény miatt is megbénul a forgalom a belvárosban szombaton és vasárnap.

Nem érdemes autóval menni a belvárosba a hétvégén, mert az Európai Mobilitási Hét és a Nemzeti Vágta miatt forgalmas utakat zárnak le.

Az Andrássy utat teljes hosszában lezárták már péntek délután, a korlátozás egészen hétfő hajnali fél 5-ig tart majd. Lezárják a Dózsa György utat is a Szondi utca és a Városligeti fasor között.

A lezárt szakaszon belül az Oktogonnál és a Bajza utcánál minden forgalmat átengednek, az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál viszont csak a BKK járatai közlekedhetnek. A többi, Andrássy út felé vezető keresztutca zsákutca lesz.

A lezárt Andrássy út a 2016-os mobilitási héten MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Hősök terére, a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszára, az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszára, valamint a Kós Károly sétányra gépjárművel nem lehet ebben az időszakban behajtani.

A korlátozások miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is, a 20E, a 30-as, 30A és 230-as és 105-ös busz, a 75-ös troli és a 979-es éjszakai járat is terelt útvonalon közlekedik, a kisföldalatti vonalán pedig biztonsági okokból ideiglenesen lezárhatnak egy-egy állomást. Szükség esetén 10 és 20 óra között a járművek gyakrabban közlekednek.

Részletes információk a lezárásokról és terelésekről a BKK honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top