Aktuális

Kirúgták a közszolgálati egyetemről az „erotikus” videót forgató tanszékvezetőt

Hétfőn reggel robbant a botrány, délutánra elbocsátották.

Az Átlátszó hétfőn írta meg, hogy zavarba ejtő, „erotikus” (leginkább bárgyú) kisfilmet forgatott a hallgatókkal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán Angyal Miklós rendőr orvos ezredes, az NKE tanszékvezető egyetemi docense. 

Mint kiderült, a kisfilm elkészítése egy kreatív verseny részfeladata volt, amelynek célja „a kriminalisztikai gondolkodás, azon belül a kognitív kriminalisztika egyéni fejlesztése, valamint a kriminalisztikával foglalkozó hallgatók kreatív gondolkodásának elősegítése volt a tantermi kereteken kívül”.

MTVA/Bizományosi: Róka László

Az egyetem vezetősége a nyáron írásbeli figyelmeztetésben részesítette a kisfilm elkészítésében részt vevő oktatókat annak kifogásolható témaválasztása és nyelvezete miatt, de ennél súlyosabb következményei nem voltak az ügynek. Eddig.

Hétfő délután ugyanis közleményt adott ki az NKE, amelyben leírták, hogy Angyal Miklóst kirúgták az egyetemről. A közlemény szerint az NKE egy múlt héten érkezett bejelentés alapján ismét áttekintette a vizsgálati anyagot, és ez alapján döntöttek úgy, hogy Angyal nem taníthat tovább az egyetemen.

Az NKE továbbra is elismeri Angyal Miklós szakmai kvalitásait és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy az elkészült kisfilm tárgya, hangvétele és stílusa összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével és értékrendjével, továbbá súlyosan rombolja az intézmény megítélését

– írták.

A kisfilmet – ha még nem láttad – itt tudod pótolni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top