Aktuális

Már fél éve figyelhette áldozatát a futónő támadója

Visszatért a tett helyszínére Makai Viktória, akit korábban edzés közben egy 37 éves férfi megpróbált megerőszakolni, miközben alaposan összeverte.

Miután tegnap reggel kiengedték a kórházból Makai Viktóriát, a megtámadott ultrafutó először tért vissza a helyszínre, ahol összeverte, és majdnem megerőszakolta őt egy férfi, aki fél éve figyelhette őt. „Félelmetes volt újra ott lenni: azt hittem, nehezebben belátható útszakaszon történt, és a távolságokat is másképp érzékeltem” – mondta a 38 éves sportoló a Blikknek.

Férjével együtt végigsétáltak azon a szakaszon, ahol támadója ütve, lökdösve próbálta egy elhagyott épülethez vonszolni, amelyet pont eltakart egy ott álló munkagép.

Makai Viktória edzés közben – forrás: Facebook

„Biciklivel kerestem, majd a gép mellett elhaladva hangokat hallottam. Odavilágítottam, Viki pedig csak annyit tudott mondani: Segíts! Soha nem felejtem el ezt a pillanatot” – emlékezett vissza Viktória férje, Laci.

„A férfi, aki megtámadott, a környékünkön dolgozik, körülbelül fél éve szinte naponta találkoztunk. Mosolyogva integetett, én meg még meg is böktem a gyerekeim olykor, hogy köszönjenek szépen neki” – tette hozzá a sportoló.     

„Az, hogy csak a fejemet ütötte, és mindig úgy forgatott, hogy háttal legyek, ne lássam az arcát, tudatosnak tűnt, mintha nem először csinált volna ilyet” – vetette fel a Borsnak Viktória.

A lap úgy tudja, hogy a támadót, a 37 éves H. Istvánt másfél órán belül elfogta a rendőrség, szerdán pedig már bíróság elé állították. A tárgyalás előtt a két méter magas, szőke hajú férfi láthatóan zavartan viselkedett, el is sírta magát, amikor bevezették a tárgyalóba.

„Védencem nem tett vallomást, nagyon zavart állapotban van, s teljesen összeomlott. Nem tud összefüggően beszélni a történtekről. Egyébként büntetlen előéletű, és rendezett családi háttérrel rendelkezik” – mondta a Borsnak a döntést követően a szexuális erőszakkal gyanúsított férfi ügyvédje. A támadó a kár nyolc év börtönbüntetést is kaphat.

„A férjemmel együtt megyünk el pszichológushoz, aki majd eldönti, hogy közösen vagy külön kell be­szélgetnünk a történtekről. A gyerekeknek annyit mondtunk, hogy anyát megtámadták. Ezután óvodapedagógusok, valamint gyermekpszichológus segítettek, az oviban gyógyító köveket gyűjtöttek, sérült embert rajzoltak, és természetesen beszéltek a gyógyulás folyamatáról” – mondta el a Borsnak a kétgyermekes családanya, aki a szörnyű emlékek miatt tegnap megszabadult a támadáskor viselt, véres dzsekijétől is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top