Aktuális

Felmentette a bíróság a pécsi hajléktalant

Pénteken megtartották annak a pécsi hajléktalan férfinak a tárgyalását, akit csütörtökön állítottak elő a rendőrök azért, mert nincs otthona, ezért az utcán él.

Csütörtökön bevitték Pécsett is az első hajléktalant a rendőrök, aki nem volt hajlandó hajléktalanszállóra menni. A hajléktalanság egy friss törvénymódosítás miatt szabálysértés lett, ami börtönnel büntetendő.

A SzabadPécs híradása szerint a pécsi hajléktalant felmentette a bíróság, mert a döntéshozó bírósági titkár szerint nem történt szabálysértés, és mivel a rendőrség nem fellebbezett a döntés ellen, az idős férfi szabadon távozhatott.

Dr. Sugár Katalin bírósági titkár érti a jogalkotó célját a törvénnyel, de szerinte csak Budapesten tarthatatlan a helyzet, és „még kiforratlan a jogszabály alkalmazása, például az, hogy a rendőrség hogyan rögzíti az első három felszólítást, amely után a negyedik alkalommal el lehetett indítani az eljárást” – idézi a lap a titkárt.

A pécsi férfi volt a negyedik olyan ember, akit az új hajléktalanrendelet alapján állított elő a rendőrség. Eddig Gödöllőn, Budapesten és Pécsett jártak el a rendőrök az új jogszabály alapján, amely megtiltja az utcán az életvitelszerű lakhatást. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top