Aktuális

Csak Budapesten jobbak a fizetések az országos átlagnál

A főváros és az ország legszegényebb régióinak átlagfizetése között 105 ezer forintos a különbség.

Bár a magyar fizetések papíron folyamatosan nőnek, a Központi Statisztikai Hivatal adataiból az derül ki, hogy az országos átlagot egyedül Budapest húzza fel – írja a hvg.hu.

A fővároson kívül minden vidéki régióban alacsonyabb az átlagfizetés, mint a 216 ezer forintos országos nettó átlag. A legszegényebb régiók és Budapest között nem kevesebb, mint 105 ezer forint a különbség.

A hírportál összegzése szerint a vidéki régiók közül a Közép- és a Nyugat-Dunántúlon a legmagasabb az átlagfizetés: itt 205, illetve 204 ezer forint a havi nettó átlag. Ezután Pest megye (195 ezer), a Dél-Dunántúl (182 ezer), Észak-Magyarország és Dél-Alföld (177 ezer), majd Észak-Alföld (167 ezer) következik.

Budapesten ehhez képest nettó 272 ezer forint a nettó átlagkereset.

Árulkodóak azok az adatok is, miszerint a legjobban a pénzügyi szektor (411 ezer), az információ és a kommunikáció (374 ezer), a legrosszabbul pedig az egészségügy (141 ezer) és a vendéglátás (138 ezer) fizet.

Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top