Aktuális

Magyar barlangász szenvedett súlyos balesetet Erdélyben

A 30 éves magyar nőt sérülései miatt azonnal kórházba kellett szállítani.

A román hegyimentő-szolgálat közleménye szerint a négytagú csoport, mellyel a magyar barlangász is volt, engedély nélkül jutott be a Torockói-hegységben lévő szolcsvai Búvópatak barlangjába – írja a Blikk. A lap úgy tudja, a 30 éves magyar nő három társával épp az 1,2 kilométer hosszú barlangon próbált végighaladni, mikor a baleset történt.

A magyar nő a hírek szerint egy négyméteres zuhanás következtében combcsonttörést szenvedett; a barlangászt végül kihűléses állapotban hozták ki a barlangból, majd a gyulafehérvári kórház sürgősségi osztályára szállították.

A mentéshez a Bihar, Kolozs és Arad megyei barlangi mentőket is készenlétbe helyezték, de a segítségükre végül nem volt szükség. A szolcsvai Búvópatak barlangja egyébként az egyik legnagyobb romániai aktív barlang, ott telel Európa legnagyobb denevérpopulációja, melynek egyedszámát 84 ezresre becsülik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top