Aktuális

Napokon belül szabadulhatnak az osztálytársukat a tóba fojtó kaposvári fiúk

A Blikk szerint jó magaviseletük miatt valószínűleg szabadlábra helyezi a bíróság a 10 évvel ezelőtti brutális diákgyilkosság két elkövetőjét.

Heteken belül szabadulhatnak a börtönből azok a gyilkosok, akik 10 évvel ezelőtt előre kitervelték, hogyan ölik majd meg osztálytársukat. A most 27 éves fiatalok, V. Dávid és K. Mihály azért ölték meg Sz. Józsefet, mert úgy érezték, egykori barátjuk és osztálytársuk nagyképű lett.

A kamaszt egy tóhoz csalták, ahol a fiatal hiába könyörgött az életéért, osztálytársai nem kegyelmeztek neki: összeverték, majd a vízbe fojtották.

Nem jogerősen 14 év börtönbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság Kaposváron azt a két helyi gimnazistát, akik májusban a vád szerint előre kitervelten, különös kegyetlenséggel megölték osztálytársukat, egy nagyatádi fiút – MTI Fotó: Varga György

A Blikk szerint a férfiakat családtagjaik végig támogatták a börtönévek alatt, viszont a kaposváriak remélik, hogy gyilkosok szabadulásuk után elköltöznek majd a városból. „Rossz érzés lenne, ha itt járnának közöttünk, abba pedig bele sem akarok gondolni, hogy azokban az osztálytársakban, akik mind jól ismerték és szerették a megölt fiút, milyen sebek szakadnának fel. Annak idején hónapokig tartott, míg lecsillapodta a kedélyek” – árulta el egy idős férfi, akinek az unokája évfolyamtársa volt a gyilkosoknak és a megölt fiúnak is.

Mivel a börtönéveket mintarabként húzták le, a nyomozási bíró minden bizonnyal elrendeli feltételes szabadlábra helyezésüket – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top