Aktuális

Bűnösnek vallotta magát a terhes feleségét és két kislányát meggyilkoló apa

Közvetlenül azután, hogy családja „nyomtalanul eltűnt”, Chris Watts még megtörten azt kérte tőlük, hogy jöjjenek haza.

A gyilkosságok elkövetésével megvádolt 33 éves férfi gyakorlatilag a letartóztatása óta folyamatosan változtatta a vallomását, de kedden végül beismerte: ő ölte meg várandós feleségét, Shanannt és két kislányukat, a négyéves Bellát és a hároméves Celeste-et. Noha Chris Watts korábban elmondta, az „eltűnése” előtt veszekedett feleségével, sőt a válás is szóba került közöttük, azt, hogy pontosan mi motiválta a férj tettét, egyelőre a hatóságok sem tudják.

Ami biztos, hogy Shanann és a két kislány augusztus közepén tűnt el nyomtalanul a család coloradói otthonából. Az eltűnést Shanann egyik közeli barátnője jelentette a rendőrségen, miután gyanús lett neki, hogy a kismama nem ment el arra az ultrahangos vizsgálatra, ahol először hallhatta volna születendő kisbabája szívverését.

A hatóságok három nappal később találták meg az anya és két kislánya holttestét a férj munkaadójának telephelyén. A gyanú szerint Chris Watts mindhármukat megfojtotta, ezt követően felesége holttestét elásta, míg a kislányok testét egy-egy olajos hordóban rejtette el. Mielőtt lebukott volna, a férj azzal borzolta a kedélyeket, hogy exkluzív interjút adott a Denver7 hírcsatornának, amiben arra kérte feleségét, „jöjjön haza, bárhol is van”, mert „üresnek érzi az életét nélküle és a lányaik nélkül”.

Beismerő vallomásával Chris Watts mind a kilenc ellene felhozott vádpontban, így többek között az előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésben és a terhesség jogtalan megszakításában is bűnösnek vallotta magát. Mindezek ellenére – noha az ügyész korábban utalt erre a lehetőségre – Chris Wattsnak nem kell a halálbüntetéstől tartania – írja a CNN Michael Rourke-ra, az ügyben eljáró ügyészre hivatkozva.

Michael Rourke elmondta, Chris Watts jogi képviselője három héttel ezelőtt kereste őt meg az alkuval, ami szerint Watts bűnösnek vallja magát, ha az ügyész nem kér rá halálbüntetést. Mielőtt beleegyezett volna a vádalkuba, Rourke egyeztetett Shanann szüleivel is. Elmondta, a szülőket megtörte a lányuk és az unokáik elvesztése, ennek ellenére nem ragaszkodtak ahhoz, hogy a bíró halálbüntetéssel sújtsa egykori vejüket.

Shanann édesanyja az ügyész szerint ennyit mondott, mikor megkereste őket a vádalkuval: „Ő (Chris Watts) meghozta azt a döntést, hogy elveszi tőlünk ezt a négy életet. Én nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy felelős legyek az ő életéért.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top