Aktuális

Elfogták a „gyümölcsterroristát”, aki tűket szurkált bolti eprekbe

A gyanúsítottra 15 év börtön várhat.

Az egész Ausztráliát rettegésben tartó, rejtélyes ügy, amely egy komplett iparágat sodort veszélybe, szeptemberben robbant ki, miután kórházba került egy férfi, aki szupermarketben vásárolt epret evett. Mint később kiderült, a férfi hasi panaszait egy a gyümölcsbe rejtett tű okozta.

Ezután többen is posztoltak képeket a közösségi oldalakon olyan eprekről, amelyekbe valaki egy tűt rejtett el. Később már nem csak az epertől kellett tartaniuk az ausztráloknak: egy sydney-i szupermarketben almába volt rejtve a szúróeszköz, de volt, aki banánban is tűre bukkant.

gyümölcsterrorizmus eper tű

Kép forrása: Facebook

A gyümölcsterrorizmusnak nevezett botrány bajba sodort egy teljes iparágat: az eperszezon tetőpontján ugyanis felére zuhantak a felvásárlói árak, a kétségbeesett termelők több teherautónyi gyümölcsöt öntöttek az út szélére, mert a szupermarketek nem vették át tőlük az árut a kialakult pánik miatt.

A queenslandi rendőrség a Twitter-oldalán közölte, hogy az ügyben őrizetbe vettek egy 50 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő tette a varrótűket az eprekbe. A gyanúsított, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, november 12-én már bíróság elé is állhat. Ha bűnösnek találják, akár 15 évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top