Aktuális

A Facebookon árvereztek el egy „szűz menyasszonyt” Dél-Szudánban

A győztes 500 marhát, 3 autót és 2,7 millió forintnak megfelelő összeget fizetett a 17 éves lány apjának.

Árverésre bocsátott az apja egy 17 éves dél-szudáni lányt a Facebookon. A „szűz menyasszonyért” 5 férfi vívott licitháborút a közösségi oldalon. A The Sun szerint a kormány egyik magas beosztású tagja is részt vett az árverésen, végül azonban nem ő, hanem egy Kok Alat nevű tehetős üzletember nyert. A hírek szerint a fiatal lány 500 marháért, 3 autóért és nagyjából 2,7 millió forintért kelt el.

Facebook

Alat augusztus 3-án nyerte meg az árverést, november 9-én pedig el is vette a „nyereményt”. Alatnak egyébként a fiatal arán kívül még 9 felesége van. A közösségi oldalon több fénykép is megjelent a lány esküvőjéről, amelyeken üveges tekintettel meredt maga elé.

Ahogy az eset egyre nagyobb figyelmet kapott a Facebookon, a karbantartók törölték a bejegyzést, a lány édesapját pedig eltávolították a közösségi oldalról. A Facebook egyik szóvivője azt mondta, az emberkereskedelem minden formáját elítélik.

Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top