Aktuális

Kihívta a rendőrséget a professzor, mert egy diák feltette a lábát a székre

Három rendőr vezette ki a lányt a teremből, az egyetem vizsgálja, hogy pontosan mi történt.

Furcsa ügy miatt két vizsgálatot is indított a San Antonio-i Texas Egyetem. Az egyik professzor ugyanis kihívta a rendőröket, mert egy hallgató állítólag feltette a lábát a székre az előadáson.

A Twitteren megjelent egy videó, ahogy három rendőr megjelenik Anita Moss professzor óráján, és kiviszik a lányt. A feltöltő, Apurva Rawal azt is hozzáfűzte, hogy az incidens előtt a tanár civilizálatlannak nevezte a csoportot.

Állítólag a kivezetett hallgató nem zavarta az előadást, de a professzornál ez volt az, ami kiverte a biztosítékot. Előtte ugyanis kiakadt azon, hogy többen nem figyeltek rá, néhányan pedig a telefonjukkal voltak elfoglalva.

A kommentelők felháborítónak tartják a professzor bánásmódját, néhányan pedig arról beszéltek, hogy rendszeresek a fekete hallgatók elleni rasszista megnyilvánulások az egyetemen.

A Twitteren valaki azt írta, ő látható a videón. Amikor belépett a terembe, arra szólították fel, hogy távozzon, különben a rendőrökkel vezettetik ki:

Az egyetem elnöke az intézmény honlapján annyit írt, hogy egy afromerikai hallgatót kivezettek a biológia előadásról az egyetemi rendőrök. Az okok egyelőre nem világosak, de az iskola esélyegyenlőségi hivatala vizsgálódik, történt-e diszkrimináció.

Lapinformációk szerint a professzort más helyettesíti a szemeszter végéig.

(Yahoo Lifestyle)

Forrás: Twitter/Apurva Rawal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top