Aktuális

Facebookra feltöltött szelfi mentette meg a férfit a börtöntől

Mikor a férfit meggyanúsították, jól jött, hogy az anyja dokumentálta a közösen eltöltött estéjüket.

A 21 éves texasi Christopher Precopiára 2017 szeptemberében törtek rá otthonában a rendőrök, hogy őrizetbe vegyék. A gyanú szerint megtámadta és bántalmazta volt barátnőjét, akit egy sövényvágóval sebzett meg, egy x-et vésve a nő mellkasára. Precopia tagadta a vádakat.

A férfi még gimnáziumi évei alatt járt az áldozattal, és valóban haragban váltak el. Azonban Precopia állítása szerint jó ideje már nem beszéltek egymással. Amennyiben a férfit bűnösnek találták volna a betörés és az életveszélyes támadás miatt, Texas államban akár 99 év börtönt is kaphatott volna.

Christopher Precopia (forrás: KVUE)

A Precopia elleni vádakat végül azért ejtették, mert az anyjának eszébe jutott, hogy feltöltött egy fiával közös képet a Facebook-oldalára a bűntény napján, aznap ugyanis együtt töltötték az estét. A rendőrök megvizsgálták és hitelesnek találták a képet, valamint a készítés dátumáról is meggyőződtek. Precopia családja ugyanakkor kifizetett 250 ezer dollár ügyvédi költséget, a hadsereg pedig időközben a folyamatban lévő rendőrségi ügye miatt elutasította a férfi jelentkezését.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top