Aktuális

Huszonkilencen meghaltak, miután felborult egy turistahajó a Viktória-tavon

A túlzsúfolt kirándulóhajón legalább százan utaztak, amikor a baleset történt.

Legkevesebb 29 ember életét vesztette, és tucatnyian eltűntek, mikor Ugandában helyi idő szerint vasárnap hajnalban felborult egy túlzsúfolt kirándulóhajó a Viktória-tavon. A helyi rendőrség közlése szerint a hajón legalább százan utaztak, mikor a baleset történt: közülük 27 embert sikerült élve kimenekíteni.

„Éjjel tizenhárom holttestet emeltünk ki a vízből, reggel további tizenhatot” – mondta Zula Gannyana rendőrségi tisztségviselő a dpa német hírügynökségének nyilatkozva. „A hajón túl sokan utaztak, lehet, hogy a számuk meghaladta a százat is” – fűzte hozzá.

turistahajó uganda baleset

Kép forrása: Europress

Értesülések szerint a túlélők között van Daudi Kintu Wasajja herceg, Ronald Mutebi bugandai király fivére is. Ugandában egyébként nem ritkák a hajóbalesetek, lévén a tavon közlekedő bárkák elavultak, és sokszor a rossz idő ellenére is engedik kifutni őket.

A rendőrség szerint a tragédiát a viharos időjárás és a bárka túlzsúfoltsága együtt idézhette elő. Csak ráadás, hogy a turistahajónak érvényes üzemeltetési engedélye sem volt, a rossz műszaki állapota miatt ugyanis korábban már eltiltották a hajózástól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top