Aktuális

Már a szeretteiket hívták az utasok, amikor elkezdett szétesni a repülőgép motorja – videó

Tizenöt percig tartott a horror, lepergett a szemük előtt az életük.

Pánik tört ki a Frontier Airlines egyik Las Vegasból Tampába tartó repülőgépén, miután a repülőgép motorjának borítása szétesett a felszállás után – írja a Mirror.

Az eset november 30-án pénteken történt helyi idő szerint a reggeli órákban. Az utasok a beszámolói szerint már a szokatlanul rázós felszállás előtt érezték, hogy baj van, ugyanis furcsa szag áramlott be a szellőzőrendszerből. A felszállás után aztán kitört a pánik, amikor a gép motorjának fém borítása az ablakon kinéző utasok szeme láttára esett darabjaira. A beszámolók szerint a fedélzeten lévő 166 utas sikoltozni, üvölteni és sírni kezdett, sokan a szeretteiket is felhívták, hogy elbúcsúzzanak tőlük.

A pánikhangulat mindössze 15 percig tartott, a pilóták ugyanis azonnal visszafordultak, majd kényszerleszállást hajtottak végre a Las Vegas-i repülőtéren. Az incidens során senki sem sérült meg.

A közösségi oldalakra több felvételt is feltöltöttek a dermesztő pillanatokról. Az egyik utas, bizonyos Joseph Pfeifer azt írta az Instagramon:

Abban a pillanatban, amikor a gép elkezdte a felszállást, észrevettem, ahogyan egy fémdarab elhúzott az ablakunk előtt, és ezt nagyon nyugtalanítónak találtam. A gép elkezdett gyorsulni, és még a felszállás előtt hallottam egy hangot, amit sohasem fogok elfelejteni. A gép közepén ülő utasok elkezdtek sikoltozni, pánikolni, dörömböltek a gép oldalán, hogy felhívják a légiutas-kísérők figyelmét.

A férfi beszámolója szerint sokan magukból kikelve sikoltoztak, míg ő és a felesége egymás kezét szorítva várták, mi fog történni. Fel voltak készülve rá, hogy véget ér az életük, még a szüleiknek is írtak, hogy vigyázzanak a gyerekeikre, és hogy szeretik őket.

A légitársaság közleményben kért elnézést az utasoktól. Kompenzációként kifizették a reggelijüket, visszatérítették a teljes jegyárat és egy 500 dolláros kupont is adtak egy következő utazáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top