Aktuális

Ezért zuhanhatott le a menekülőcsúszdáról a nő a Liszt Ferenc repülőtéren

Újabb részletek derültek ki a múlt heti, kis híján végzetes balesettel kapcsolatban.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, március 23-án pénteken reggel pánik tört ki egy izraeli járaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, miután füst került az utastérbe. Az utasokat a filmekből ismert gumicsúszdán menekítették ki a gépből, egy 39 éves izraeli nő azonban kiesett a csúszdából, a betonnak csapódott, súlyos fejsérülést szenvedett és életveszélyes állapotba került. A nőt azonnal kórházba szállították, és rövidesen meg is műtötték, így sikerült megmenteni az életét.

A Blikk most azt írja, egyre valószínűbb, hogy emberi mulasztás is közrejátszott a kis híján végzetes balesetben.

Mi is megírtuk, hogy az utasokkal teli gépet vontatni készültek, amikor a vontatást végző gépből származó füst a repülőgép bekapcsolt hajtóművein keresztül az utastérbe jutott. Az utasokkal annyit közöltek, hogy vészhelyzet van, és azonnal el kell hagyniuk a fedélzetet, így nem meglepő módon pillanatok alatt kitört a pánik. A Blikk információi szerint az utasok annyira megijedtek, hogy összeverekedtek azon, ki ér elsőként az ajtóhoz.

A lap szerint még működhetett a SmartWings légitársaság repülőjének a hajtóműve, amikor az utasok pánikszerűen menekülni kezdtek, így feltételezhető, hogy a szerkezetből áradó erős légáramlat lökte meg a nőt, pláne, hogy a hajtóműnek időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen kipörögjön. Ám mivel a 39 éves nő elsőként hagyta el a repülőgépet, az is lehet, hogy a csúszda még fel sem fújódott teljesen, vagyis a felülete nem volt egyenletes. A nő már a csúszda aljánál járt, amikor kizuhant.

A Blikk úgy tudja, a megsérült nő még mindig életveszélyes állapotban van, de hivatalos információt egyelőre nem közöltek róla. A baleset körülményeit a rendőrség és a légügyi hatóság is vizsgálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top