Aktuális

Postagalamb, WC-ülőke és töltöttkáposzta mellett milliókat is találtak a BKV járatain

Tavaly több mint 15 ezer különféle tárgyat felejtettünk fent a buszokon, villamosokon, metrókon és HÉV-eken. Az elhagyott holmikat egy raktárban őrzik.

Tavaly több mint 15 ezer tárgyat vesztettek el a BKV járatain az utasok – tudósít az RTL Klub Híradója. Az elhagyott holmikat egy raktárban őrzik, van köztük mankó, babakocsi, kis tévé, porral oltó, gördeszka, plüssállat és persze jó néhány könyv is.

Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

A leggyakrabban esernyőt, sapkát, sálat és kesztyűt felejtenek a járműveken az utasok, de a riportban megszólaltatott Nagy Ferenc villamosvezető 19 éves pályafutása alatt talált már postagalambot, WC-ülőkét és egy fazék töltött káposztát is a szerelvényeken.

A BKV munkatársai naponta több mint negyven elhagyott tárgyat szednek össze: ezek a vállalat raktárába kerülnek, ahol regisztrálják és felcímkézik őket. A talált tárgyakat három hónapig őrzik, utána értékesítik őket. Ha a tulajdonos egy éven belül mégis jelentkezik értük, az megkapja az eladásból származó pénzt, ha nem, akkor az államkincstárba kerül az összeg.

A riport szerint az utasok a különféle holmik mellett gyakran készpénzt is felejtenek a járatokon. Tavaly összesen kilencmillió forintot találtak, amiből hatot már visszaadtak a gazdájának. A fennmaradó hárommillióért viszont eddig senki sem jelentkezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top