Aktuális

Az Élet Iskola alapítója halt meg a befagyott tóban Bárdudvarnokon

Szombathelyi Tibor a permakultúra híve volt, és az egyszerűség és a természetközeliség fontosságát hirdette. Sokan szimpatizáltak az életszemléletével, több mint 17 ezer követője volt a Facebookon.

A 24.hu híre szerint Szombathelyi Tibor, az Élet Iskola alapítója halt meg vasárnap úszás közben Bárdudvarnokon.

Fotó: Facebook

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az 53 éves férfi, aki telente is gyakran megmártózott, léket vágott a befagyott tavon, és alámerült, de úszás közben a jég alá szorult. Holttestét a parttól harminc méterre találták meg.

Szombathelyi a permakultúra elkötelezett híve volt, párjával jó két évtizede úgy döntöttek, hogy vidékre költöznek, mert egy természetközeli helyen szeretnék felnevelni a gyerekeiket. Hívei az egyszerűség és a természetközeliség úttörőjének tartották, Facebook-oldalának több mint 17 ezer követője volt, országszerte tartott előadásokat, és egy ideje saját birtokán is rendszeresen fogadta az érdeklődőket.

A férfi a vidéki élet népszerűsítését tűzte ki céljául. „Az foglalkoztat, hogy megmutassam az embereknek: az elvárások nem működnek, ehelyett oda kell tennie magát az embernek, ha előre akar jutni. A világgazdaság nem működhet jól, mert rengeteg a potyautas. Az emberek azt érzik, nincsenek a helyükön. Alulról lehet változtatni, megmutatom, hogy én hogyan csináltam. A szükségletek minimalizálásán keresztül biztosítottam a megélhetést vidéken, mert egy dologból lehet megélni, az a föld” – nyilatkozta két éve a Sonline.hu-nak.

Az Élet Iskola első rendezvényét 2017 nyarán tartották Nagy Lépés címmel, hogy felhívják a figyelmet, mit okozunk mi, emberek a földi jelenlétünkkel, mit hagyunk magunk után, és mit tehetünk azért, hogy jobb legyen a világ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top