Aktuális

Saját fajtársaikat zabálják fel a kannibál nyulak

Döbbenetes felfedezést tett egy kanadai tudós: a dögevő tapsifülesek a hidegben saját fajtársaik és természetes ragadozójuk elhullott tetemét is megeszik, ha kell.

Megdöbbentő felfedezést tett egy kanadai kutató, mint kiderült, a kedves kis nyuszik bizony kannibalisztikus hajlamokat mutatnak – írja a HVG.hu.

A Yukon territóriumban élő hócipős nyúl telente hússal egészíti ki az étrendjét. Nyáron, persze, ő is zöldségeket majszol, de kemény hidegben dögevőként elhullott társai tetemét is elfogyasztja.

„A kiválasztódás bizarr csavaraként ráfanyalodnak természetes ragadozójuk, a kanadai hiúz tetemére is” – mondta a National Geographicnak Michael Peers, az Albertai Egyetem etológusa.

Peers véletlenül fedezte fel a húsevő nyulakat, miután ragadozókra „vadászva” kamerákat helyezett el állattetemek mellett az alaszkai határnál. Szerinte a váratlan felfedezés arra utal, hogy az állatokat nem lehet olyan egyszerűen növényevőként vagy húsevőként kategorizálni, mint eddig gondoltuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top