Aktuális

Egy műanyag persellyel mentették meg a piton szorításában vergődő fiuk életét

Az ausztrál kamaszt álmában támadta meg a háromméteres óriáskígyó. Szülei tízperces küzdelem árán szabadították ki a gyilkos ölelésből.

Ausztrál szülők egy műanyag persellyel szabadították ki kamasz fiukat egy háromméteres piton szorításából – írja az MTI.

Fotó: Unsplash

A 14 éves Ryan Jacksont a család Ausztrália északkeleti részén, Weipa közelében lévő farmjukon támadta meg a hatalmas óriáskígyó. A szülők a gyerek kiabálására ébredtek; amikor a szobájába rohantak, azt látták, hogy a piton a fiú jobb karjára tekeredett, és a kezébe mélyesztette a fogait.

„Minél jobban próbáltuk kiszabadítani, annál mélyebbre vájta a fogait” – mondta Emma Jackson, a fiú édesanyja. A nő kétségbeesésében felkapott egy kacsacsőrű emlős formájú műanyag perselyt, és kipeckelte vele a hüllő száját, miközben férje megpróbálta hátrafeszíteni az állat fejét.

Tízperces, elkeseredett küzdelem után végül kiszabadították Ryant a kígyó szorításából. A fiút mentővel szállították a közeli kórházba, sérülése ellenére jól van.

„Azt tanítottuk a gyerekünknek, hogy ne féljen a kígyóktól. Ez viszont éhes volt, és agresszív, nem akarta elengedni” – mondta az anya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top