nlc.hu
Aktuális
Érdi kamasz merénylet fenyegetése a TikTokon

Tiktokon derült ki, hogy merényletet tervez, elvitte a TEK

15 éves érdi fiú beszélt merénylet tervéről egy magyarországi mecset ellen.

A TEK április 29-én értesült egy külföldi titkosszolgálattól, hogy egy magyarországi mecsetben tervezett merénylet elkövetéséről szóló, ismeretlen személy által tett bejegyzést találtak a Tiktok videómegosztón. A hajnali bejegyzést újabb is követte, melyben a  közlő személy elmondta, hogy

négyórás buszozása után élőzni fogja a támadást.

A rendőrség merénylet veszélytől tartva azonnal jelzett az érintett hazai vallási helyeknek, közösségeknek és intézményeknek, biztonsági protokollokat is élesítve – írja a Police.hu. Pár óra alatt azonosították a fenyegetőt, aki egy 15 éves érdi fiúnak bizonyult. Az illető követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon, két mecset elleni támadása során, élőben közvetítve.

A nyomozók megtudták, hogy a fiú egy menetrend szerinti autóbusszal Kazincbarcikára tart, barátnőjéhez.

Őt találkozásuk során halálosan megfenyegette,

ezért már helyben előállították, zaklatás miatt. Már Budapesten, a KR NNI Labanc úti épületében terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés gyanúsítottjaként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és le is tartóztatták.  

A rendőrségi közlemény emlékeztet, hogy

a különböző közösségi oldalakon tett könnyelmű kijelentéseknek akár súlyos, jogi következményei is lehetnek. Az internet nem felejt: ami egyszer oda felkerül, az ott is marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top