nlc.hu
Aktuális

Gyerekeket késelt meg egy támadó a francia Alpokban

Gyerekeket késelt meg egy támadó a francia Alpokban

Az eddigi információk szerint három kisgyermek válságos állapotban van.

Egy késes támadó csütörtökön gyerekeket és felnőtteket is megsebesített egy alpesi városban – jelentette be a francia belügyminiszter a Twitteren. Gerald Darmanin azt mondta, hogy a támadás Annecy városának egyik terén történt, a támadót a rendőrség őrizetbe vette. „Több embert, köztük gyerekeket is megsebesített egy késsel felfegyverkezett személy Annecy egyik terén” – idézi a minisztert a Telex.

A Le Monde francia újság rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy egy szíriai állampolgárságú menedékkérő követte el a támadást. A BBC az AFP francia hírügynökség alapján azt írja, hogy 

a gyerekek 3 év körüliek, közülük legalább hárman kritikus állapotban vannak.

 

A támadás délelőtt 10 óra előtt nem sokkal történt. Az események miatt a helyszínre tart Élisabeth Borne francia miniszterelnök.

Egy helyi önkormányzati tisztviselő förtelmesnek nevezte a támadást,  játszótéren történt a támadás, amely egy játszótéren történt. Párizsban a törvényhozók megszakítottak egy vitát, hogy egy perces néma csendet tartsanak az áldozatokért.

Egyelőre nem derült ki, milyen indítékkal támadott a férfi. A 2015-ös párizsi terrortámadásban több mint 150-en haltak meg.

francia csendőr

Illusztráció: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top