Aktuális

Kiengedik a börtönből a kaposvári diákgyilkosság elkövetőit

Jó magaviseletük miatt feltételes szabadlábra helyezik őket.

Kiengedik a börtönből a tizenegy évvel ezelőtti kaposvári diákgyilkosság elkövetőit – tudta meg testvérlapunk, a 24.hu.

K. Mihály és V. Dávid még 10. osztályos gimnazistaként követték el a gyilkosságot. Az áldozattal, Sz. Józseffel a gimnázium kezdete óta jóban voltak, a fiú barátsága azonban egyre terhesebbé vált számukra, 2008 tavaszán pedig elhatározták, hogy megölik őt. A gyilkosságot alaposan kitervelték, előző nap „el is próbálták” a helyszínen.

Sz. Józsefet egy tóhoz csalták, ahol egy bottal összeverték, egy vésővel pedig többször is megszúrták. A fiú az életéért könyörgött, de ez sem hatotta meg az elkövetőket. Súlyos betondarabokat dobtak az arcára, majd az eszméletét vesztett fiút a vízbe dobták, a testére pedig köveket dobtak. Sz. József halálát fulladás okozta, de sérüléseibe valószínűleg egyébként is belehalt volna.

A most 28 éves elkövetőket jó magaviseletük miatt helyezik feltételes szabadlábra. K. Mihály a lelkésznek segített a börtönben, és a festészetbe menekült, V. Dávid pedig a börtön konyháján dolgozott az elmúlt évek során. Egyszer sem sértették meg a börtön szigorú szabályait. Egy rabtársuk szerint a családjuk végig kitartott a két elítélt fiatal mellett: rendszeresen látogatták őket, csomagokat, leveleket küldtek nekik.

Az elkövetők az ítélethirdetéskor 2009. május 27-én. (Fotó: Kálmándy Ferenc/MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top