Aktuális

Négy magyar bűnözőt keresnek a nemzetközi fejvadászok

Gyilkos és drogdíler is van köztük, de olyan is, aki egy prostituálttal végzett.

Az ENFAST az Europol rendőri fejvadászainak munkáját összefogó szervezet. Nemzetközi körözési listájukon jelenleg 55 bűnöző van. Köztük két magyar, egy magyar származású osztrák, illetve egy szlovákiai magyar – írta a Bors.

Az egyik körözött férfi az 52 éves Plank Zoltán, aki öt éve azzal bí­zott meg két férfit, hogy öljék meg korábbi közös üzletfelüket. Az illetőt megtámadták 2014 augusztusában, késsel összeszurkálták. Bár megúszta élve, támadói abban a hitben voltak, hogy meghalt. Plank és társai egy hónappal később rendőrnek adták ki magukat, és négyszázmillió forintnyi valutát ra­boltak kínai üzletemberektől. A megtámadottak ismerősei a nyomukba eredtek, de üldözés közben egy fának ütköztek, Plankék pedig tüzet nyitottak rájuk. A férfi azóta eltűnt.

Hollósi Zoltán drogkereskedelem miatt 8 év börtönt kapott, de nem vonult be. Ukrajnában halottnak nyilvánították, majd hazatért Magyarországra. Az osztrák határ mellett marihuánaültetvényt ho­zott létre társaival. Őket elfogták, de akkor még nem volt egyértelmű, hogy neki is szerepe van az ügy­ben, ezért a tanúkihallgatás után elengedték. A férfi jelenleg szlovén állampolgár, Zoran Maras álnevet használ.

Foco Tibor magyar származású osztrák ál­lampolgárt 1987-ben húsz év­re ítélték egy prostituált megölé­séért. Feltételesen szabadlábra helyezték 1995-ben, azonban nem jelentkezett az előírt időpontban, és nyoma veszett.

A felvidéki magyar Szűcs Henrichet európai elfogatóparanccsal keresik a szlovák hatóságok maffiabűnözés miatt. A vád ellene bű­nö­zői csoport létrehozása, megalapozása és tá­mogatása, brutális kényszerítés, zsarolás, valamint károko­zás másoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top