Aktuális

8 meghökkentő utolsó kívánság és végrendelet

Egy haldokló utolsó kívánságát illik tiszteletben tartani, még akkor is, ha valami nagyon különös dolgot kér. A történelemben jócskán voltak meghökkentő utolsó kívánságok, furcsa vagy éppen megható végrendeletek. Ezekből mutatunk most néhányat.

1. Halálos parti metálzenével

Néhány napja a rendőrség letartóztatott egy minnesotai férfit, amiért hagyta, hogy a felesége meghaljon az otthonukban. Az 58 éves Duane Arden Johnson azt mondta, hogy csak a 69 éves feleségének az utolsó kívánáságát teljesítette.

A férfi szerint a felesége nem akart az öregek otthonában meghalni, ezért könyörgött neki, hogy vigye haza. Otthon aztán rendezett neki egy „halotti partit”, metamfetaminoztak, szexeltek, és bömböltették a Quiet Riot Bang Your Head (Metal Health) című számát, ami a nő egyik kedvence volt.

Miután Debra Lynn Johnson meghalt, a férje hívta a 911-et. Amikor a rendőrök megérkeztek a házukhoz, egy vörös festékkel felfújt felirat fogadta őket az ajtón: „halál parti isten pokol”. A házban lopott fegyvereket is találtak, így a férfinek azokért is felelnie kell.

2. Állni akart a saját temetésén

Háromnapos virrasztást tartottak egy Puerto Rico-i házban, miután meghalt a 24 éves Angel Pantoja Medina. A búcsúztatáson egy fiatalember állt a nappaliban baseballsapkában és lánccal a nyakában, laza ruhában. Ő volt, akit gyászoltak. Pantoja utolsó kívánsága az volt, hogy halála után is talpon maradjon, vidáman – mondta az édesanyja.

De nem ő volt az egyetlen, akit szokatlan módon búcsúztattak. Volt, akit holtában az étkezőasztalhoz ültettek és szépen felöltöztettek, ennek köszönhetően úgy nézett ki, mint aki mindjárt belekortyol az előtte lévő pohár borba. Egy hatalmas motorrajongót pedig úgy balzsamoztak be, hogy a kedvenc motorján üljön, mintha száguldana valahová.

3. Többet örökölt a kutyája, mint a testvére

Leona Helmsley milliomos amerikai üzletasszonyt csak a fukarság királynőjének csúfolták, mert nemcsak szűkmarkú volt, de zsarnokként is bánt az alkalmazottaival. A kutyája viszont bizonyára egyáltalán nincs ilyen rossz véleménnyel a 87 éves korában meghalt asszonyról: rá ugyanis 12 millió dollárt hagyott.

A Trouble (Baj) nevű máltai selyemkutyának létrehoztak egy alapot, hogy élete végéig megkapja azt a luxust, amihez korábban hozzászokott, és ha elpusztul, a gazdája mellé temessék (2011-ben ez meg is történt). A kutya pénzét Helmsley testvére felügyelte, aki viszont csak 10 milliót örökölt. A négy unokából ketten 5-5 millió dollárt kaptak, a másik kettő viszont egy fillért sem.

4. Viszlát, szüzesség

Egy 22 éves brit fiatalembert izomsorvadás miatt egy hospice-házban ápoltak, amelyet egy apáca vezetett. Nick Wallis azt kérte, hogy mielőtt meghal, egy prostituált segítségével élhesse ét, milyen a szex, a hasonló betegségben szenvedők ugyanis többnyire a harmincas éveikben elhunynak. 

A fiú azt mondta, abban bízott, hogy az egyetemen majd összejön valakivel, és elveszti a szüzességét, de ez sajnos nem jött össze. Két évig gondolkozott, mire eldöntötte, hogy egy prostituálttal szerzi meg első szexuális tapasztalatait. A szülei és az otthont vezető apáca is támogatták a döntésében. Nick azt mondta, az együttlét érzelmileg nem jelentett neki semmit, de a nő nagyon kedves és megértő volt.

5. Halála után állt bosszút a feleségén

Samuel Bratt a végrendeletében vágott vissza a feleségének, aki sosem engedte neki, hogy rágyújtson a kedvenc szivarjára. Miután 1960-ban meghalt, Bratt viszonozta a gesztust. Több százezer dollár hagyott a feleségére, de volt egy feltétele: napi 5 szivart kell elszívnia a nejének, hogy hozzájusson az örökséghez.

6. Új férj nélkül a vagyon sem jár

Hasonló végső bosszút eszelt ki Heinrich Heine német romantikus költő is a felesége ellen. Az irodalmár 1841-ben vette feleségül Crescence Eugénie Mirat-t, a párizsi analfabéta bolti eladót, aki nem beszélt németül, és hidegen hagyta az irodalom és a kultúra is.

Mégis kitartottak egymás mellett egészen a költő 1856-os haláláig. Heine mindenét a feleségére hagyta, de állítólag kikötötte, hogy az általa csak Mathildénak hívott nőnek újra férjhez kell mennie. A szokatlan feltételt azzal indokolta, hogy „így legalább lesz egy ember, aki sajnálni fogja, hogy meghaltam”.

7. Hamvak az űrben

Gene Roddenberry amerikai forgatókönyvíró, producer, a Star Trek sorozat atyja egész életében szeretett volna eljutni a világűrbe, de sosem volt rá lehetősége. 1991-ben bekövetkezett halála után azonban a felesége elmondta, mi volt a férje nagy álma, és 1992-ben Roddenberry hamvai egy részét a NASA Columbia űrrepülőgépe elvitte az űrbe, majd vissza is hozta.

1997-ben aztán az első kereskedelmi űrtemetésen ismét kilőtték az űrbe Roddenberry maradványainak egy részét a Celestis űrhajó fedélzetén – tíz évvel később pedig a felesége, Majel Barrett Roddenberry is csatlakozott hozzá és a Star Trek hőseihez az űrben.

8. Rózsák a túlvilágról

Jack Benny amerikai színésznek nem volt túl jó a házassága, mégis 48 évig együtt maradtak a feleségével, Sayde Marksszal. A nő állítólag mindent kritizált, követelőzött, és nagyon hiú volt, férje pedig nagy nőfaló hírében állt. Benny 1974 karácsonyán meghalt, és azt akarta, hogy a felesége a halála után is tudja, mennyire szerette és ragaszkodott hozzá.

A temetés másnapján egy hosszú szárú vörös rózsát kapott az özvegy. Aztán a következő napon és azután is. Azt nem tudni, hogy a virágküldőtől vagy a végrendeletből tudta meg, de kiderült, hogy elhunyt férje előre kifizette a rózsákat, amelyeket minden áldott nap megkap, míg meg nem hal. A nő 9 évig élt még úgy, hogy a rózsák mindennap emlékeztették, mennyire szerette őt a férje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top