Aktuális

Életfogytiglant kaphat a Fővárosi Törvényszékről megszökött rab

Erőszakos visszaesőként életfogytiglani fegyház várja.

Két bírónőre és egy bíróra fogott fegyvert Sz. Károly, aki pénteken, tárgyalása közben megszerezte egy fegyőrtől annak fegyverét, és megszökött a Fővárosi Törvényszékről. A Bors információi szerint Sz. Károly ököllel arcon ütötte az őrt, és megszerezte fegyverét, majd a pisztolyt a bírókra is ráirányította. A fegyőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Sz. Károly ezután egy autó sofőrjét túszul ejtve elmenekült a helyszínről. A rendőrök üldözőbe vették, a XV. kerületben feltartóztatták, és rálőttek. A férfi összesen hat lövést kapott, a térdébe, a combjába, a vállába és a csípőjébe fú­ródtak a golyók. Sok vért vesztett, élet­veszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe, ahol stabi­li­zálták az állapotát.

Rendőrök helyszínelnek, miután elfogták a megszökött férfit (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Sz. Károly 2003-ban emberölésben való bűnsegédletért 9 és fél év börtönbüntetést kapott. Szabadulása után bankot rabolt, akkor elütötte egy kisteherautó, és újra 9 évet kapott. Most hosszabb büntetés várhat rá. „Az illető vélhetően erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül, ami azt jelenti, hogy a bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik. Ha ez meghaladja a húsz évet, akkor életfogytiglani börtönbüntetést jelent” – magyarázta a Borsnak egy jogász.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top