Aktuális

Nem kap kitüntetést a szökött foglyot megállító férfi

Nem kap elismerést a rendőröktől az a férfi, aki fegyveres bűnözővel szállt szembe pénteken.

Hétfő délelőtt összesen tizenkét rendőr kapott kitüntetést az országos rendőrfőkapitánytól a pénteki fogolyszökés során tanúsított hősiessége miatt. Egy, a rendőrség által kiadott videó azonban arról tanúskodik, hogy

a szökött bűnözővel először egy mercedeses férfi

szállt szembe.

Budapest, 2019. február 15.
Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.
MTI/Mihádák Zoltán

 Az autóját és testvérét védő, 32 éves  Zoltán szerencsésen megfutamította a bűnözőt, ezért az gyalog menekült tovább az újpalotai lakótelep szélén.

Ott állították meg végül a rendőrök több lövéssel.

(Egyébként pár száz méterre attól a helytől, ahol tavaly novemberben a délvidéki Dér Csaba kivégzett egy ingatlanost. Őt azóta sem találják.)

Az Index a fentiek fényében kérdést intézett a rendőrséghez, arról érdeklődve, hogy tervezik-e valamivel honorálni az állampolgár kétségkívül eredményes közbelépését.

A rendőrség válasza egy kurta „nem” volt.

Minden bizonnyal azért döntöttek így, mert nem ambicionálják, hogy az ügyön fellelkesült, ám kevéssé felkészült civilek a jövőben testi épségük veszélyeztetése mellett fegyveres bűnözőkkel szálljanak szembe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top