Család

Egy 4 éves gyerektől méterekre lövöldözött a fegyveres szökevény

Szerencsére sem neki, sem az édesapjának nem esett baja, és a gyerek nem érzékelt sokat a történtekből.

Mint arról beszámoltunk, pénteken akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Budapesten: a Fővárosi Törvényszéken egy rab megszerezte egy őr fegyverét, majd egy autót megállítva elmenekült. Megpróbált egy másik kocsiba is beszállni, de annak a sofőrje szembeszállt vele, nem engedte be az autóba. 

A 35 éves Sz. Károly ezután gyalog menekült, ekkor lőtték le a rendőrök a nyílt utcán. A szökevényt életveszélyes állapotban szállították kórházba, azóta stabilizálták az állapotát.

A Blikk információi szerint a szökött rab volt az, aki 2017-ben megpróbált kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, de egy kisteherautó elgázolta. Akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért.

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből (MTI/Mihádák Zoltán)

A tegnapi akció során 25 lövés dördült, ebből 7 a menekülő férfi testét találta el. Egy édesapa arról számolt be a lapnak, hogy alig 20 méterre állt a 4 éves gyerekével a tűzharc helyszínétől.

Épp a pizzafutárt vártuk, amikor a fegyveres rab kipattant az egyik kocsiból, és elkezdett lövöldözni. Azonnal felkaptam a gyereket, mert úgy tűnt, hogy felénk szalad, annyira közel volt. A nála lévő fegyverrel aztán egy Mercedest akart elkötni, de a sofőr nem hagyta magát, és dulakodni kezdtek. Közvetlenül utána nagyjából 5-6 rendőr eredt a nyomába, ekkor hallottam legalább 10 lövést

– mesélte az apa hozzátéve, hogy a gyerek nem sokat érzékelt a történtekből, inkább a biciklije miatt aggódott.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság a történtek után közölte: a fegyőr nem hibázott a belső vizsgálat szerint. Az incidens során ő is megsérült, kórházba került, ahol a BVOP parancsnoka meglátogatta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top