Aktuális

Puszta kézzel ölte meg a rátámadó pumát a futó – az állat még kölyök volt

Minden bizonnyal egy alig 3-4 hónapos pumát birkózott le az a futó, akire az egyik coloradói erdőben, edzés közben támadt rá a vadállat.

Az amerikai Travis Kaufman nevét azután ismerte meg az egész világ, hogy kiderült, puszta kézzel tett ártalmatlanná, majd ölt meg egy futás közben rátámadó pumát a coloradói erdőben. A 31 éves férfi, aki az arcán és a teste többi részén is csúnya sérüléseket szerzett az ütközet során, elmondta, csak a lélekjelenlétének és a gyors reflexeinek köszönheti, hogy túlélte a támadást. „Az állat egyenesen az arcomnak ugrott, a támadását pedig csak úgy tudtam kivédeni, hogy ösztönösen magam elé kaptam a kezeimet” – idézi a LadBible a fiatal férfit.

Kaufman elmondta, sokat köszönhet a macskájának is, mert a játékos „birkózásaiknak” hála tudta, hogy a nagymacskának nemcsak a mellső, de a hátsó mancsai is életveszélyesek. A 31 éves futó hosszas küzdelem után tudta csak lebirkózni a felbőszült pumát, akinek ezután sikerült a torkára lépnie: végül így fojtotta meg.

A Coloradoan című amerikai lap most annak kapcsán vette elő újra a futó történetét, hogy munkatársaiknak sikerült megszerezniük a puma boncolási jegyzőkönyvét. Eszerint az állat nem egy kifejlett példány volt, csupán egy 3-4 hónapos kölyök. Minden valószínűség szerint hím, a boncolás során ugyanis a szakemberek nem találták nyomát annak, hogy lett volna méhe.

Az ügyben korábban nyilatkozott a Colorado Parks and Wildlife szóvivője, Rebecca Ferrell is, aki elmondta, Kaufman a lehető legjobb döntést hozta, mikor úgy határozott, felveszi a harcot a rá támadó vadállattal szemben. „Tudom, mennyire hihetetlennek tűnik a története, de minden jel arra utal, hogy a támadáskor bekapcsoltak Kaufman túlélő ösztönei, és pontosan azt tette, amit ilyen helyzetben egy embernek tennie kell.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top