Aktuális

15 késszúrással végzett újszülöttjével a felsőzsolcai anya

Akár életfogytiglant is kaphat.

Egy hónapra letartóztatta a bíróság azt a felsőzsolcai nőt, aki múlt hét kedden otthonában megszülte, majd megölte a gyermekét – írja a Boon.hu.

A megyei hírportál információi szerint az édesanya február 26-án egészséges kislánynak adott életet, majd közölte az élettársával, hogy vérzik. A férfi ekkor elment szólni az anyósának, amikor azonban visszaértek, a nő magára zárta az ajtót, és azt mondta, mosakodik. A férfi végül rátörte az ajtót, és mentőt hívott az akkor már erősen vérző nőhöz.

A nő ekkor ellenségesen viselkedett, alig engedte, hogy megvizsgálják, végül azonban az orvosok rájöttek, hogy a nő néhány órával azelőtt szült. A hozzátartozók a nő ágyában találtak rá az újszülött holttestére, akinek 15, valamilyen szúró-vágó eszközzel ejtett vágás volt a nyaka körüli részen.

A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. Ha bűnösnek találják, 10-20 év, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható lesz ellene.

A nő eddig tagadta a bűncselekmény elkövetését, de érdemi vallomást nem tett. Mivel a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll nála, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top