Aktuális

Hat év börtönt kapott a csecsemőgyilkos anya

Első fokon. Az ügyészség azonban nagyobb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Hat év fegyházat kapott első fokon az a mihálygergei nő, aki 2017 februárjában megölte újszülött kisbabáját. A Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem jogerős, mert az ügyészség nagyobb büntetés kiszabásáért fellebbezett – közölte a törvényszék sajtótitkára pénteken az MTI-vel.

Bárány Dávid elmondta, hogy a bíróság megállapítása szerint a csecsemőgyilkos nő a szülést megelőző napokban szülésindító praktikákat és a magzatvíz megindításának lehetséges módjait kereste az interneten, majd 2017. február 20-án otthona mellékhelyiségében leánygyermeknek adott életet.

Az orvosszakértő vizsgálatok alapján a gyermek 34-36 hetes terhességnek megfelelő fejlettségű koraszülött volt, aki élve született, és nem volt feltárható semmilyen fejlődési rendellenesség, amely életképtelenséget okozott volna.

A vádlott a vécékagylóból egy ágytakaróval a fejénél fogva kiemelte az újszülöttet, dobozba tette, az udvaron flakonokat és éghető anyagokat dobott mellé, majd megkísérelte meggyújtani. Miután ez nem sikerült, a holttestet egy zsákba tette és a ház melléképületében elrejtette. Az újszülött halálának közvetlen oka fulladás volt.

A 24.hu felkereste a vádlott családját. Az egyik hozzátartozó szerint a nő nem lehetett magánál, amikor megölte a gyermekét, „épeszű ember ugyanis ilyet nem csinál”.

Senki nem tudja a családból, hogy mi vitte rá erre. Olyan szépen elrendezhette volna ezt az egészet, ha nem akarja a picit megtartani. Elég lett volna, ha elmegy agy anyaotthonba, és ott szüli meg, de több más módja is lett volna annak, hogy ne következzen be ez a tragédia

– mondta a hírportálnak. Emellett azt is elárulta: azt sem tudja, ki lehet a gyerek apja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top