Aktuális

Két év felfüggesztettet kap a székesfehérvári anya, aki cukorbeteg fia halálát okozta

Az eset tavaly januárban az egész országot megrázta. Most megszületett az elsőfokú ítélet.

Első fokon, jogerősen két év – öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönt kapott az a székesfehérvári anya, aki tavaly januárban úgy elhanyagolta tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását, hogy az a gyerek halálához vezetett.

A Székesfehérvári Törvényszéken megtartott csütörtöki tárgyaláson tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A vádirat szerint a fiúnál 2015 áprilisában cukorbetegséget diagnosztizáltak, az anya a cukorbetegséggel és az inzulinkezeléssel kapcsolatban pedig megkapta a megfelelő tájékoztatást. Tavaly január 4-én a fiú az iskolából hazaérve rosszul lett. Annak ellenére, hogy az anya tisztában volt vele, hogy az anyagcsere felborulása kómához és a gyermek halálához vezethet, nem kért orvosi segítséget, hanem az ágyban fekvő gyermek mellé feküdt, majd felébredve tapasztalta, hogy a gyermek meghalt.

Az anya csak napokkal később értesítette a gyermek dietetikusát, aki orvosi segítséget kért. A gyermekorvos és a mentőszolgálat személyzete a gyermeket a családi ház fűtetlen, ekkor mindössze -1 fokos szobájában találta meg. A fiú élete időben érkező szakszerű és célirányos orvosi kezeléssel nagy valószínűséggel megmenthető lett volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top