Aktuális

Viharos szél: utánfutóval együtt borult egy kisteherautó az M1-esen – fotó

Három megyében már másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Máris komoly károkat okozott a viharos szél a Dunántúlon. Győr-Moson-Sopron megyében eddig 25 riasztás érkezett a tűzoltókhoz az időjárás miatt – írja a Kisalföld.

A hírportál szerint eleinte főleg Sopronban és környékén, később megyeszerte több helyen is riasztották őket. Jellemzően vezetékekre dőlt fák, forgalmi akadályt jelentő leszakadt ágak, lehulló cserepek, meglazult bádoglemezek okoznak problémák a szeles időben.

Az M1-es autópálya Budapest féle vezető szakaszán, Mosonszentmiklósnál, a 144-es kilométernél a szél egy kisteherautót is felborított az utánfutójával együtt. A katasztrófavédelem közleménye szerint a balesetben senki sem sérült meg, de jelentős torlódás alakult ki az úton. Erről fotók is készültek, ehhez kattints az alábbi linkre:

Viharos szél - Utánfutóval együtt borult egy kisteherautó az M1-esen Mosonszentmiklósnál, fa dőlt ki Csornán - fotók

13.35 - Viharos szél tombol megyénkben A feltámadó, olykor viharos erejű szél a tűzoltóknak is munkát ad Győr-Moson-Sopron megyében. Eddig 25 riasztás érkezett a viharos szél miatti károkhoz.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyében is kiadta a figyelmeztetést az ország északkeleti részén viharossá fokozódó szél miatt. Cikkünk megjelenése óta már Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben, míg Fejér, Komárom-Esztergom és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Kiemelt kép: Varga György/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top