Aktuális

Hősként ünneplik a kisfiút, aki megmentette 50 társa életét

A sofőr felgyújtotta a gyerekekkel teli iskolabuszt, a 13 éves fiú viszont túljárt az eszén.

Egy 13 éves kisfiú leleményességének köszönhetően megmenekült 51 gyerek Olaszországban, amikor egy buszsofőr felgyújtott egy iskolabuszt.

A buszon 11 és 13 éves kor közötti gyerekek ültek, amikor a sofőr ahelyett, hogy az észak-olaszországi Crema egyik iskolájába vitte volna a diákokat, Milánó felé vette az irányt.

A szenegáli születésű, olasz állampolgár buszvezető később megállt, késsel hadonászott, majd benzint locsolt szét a buszban, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a járművet. Állítólag azt mondta, hogy bosszút akar állni a Földközi-tengeren meghalt menekültekért.

Rendőrök a felgyújtott iskolabusz előtt, amelyen 51 gyerek utazott (Flavio LO SCALZO / AFP)

A 47 éves férfi az összes gyerektől elvette a mobilját, ám a 13 éves Ramy Shehata azt hazudta, hogy aznap nem vitte magával a telefonját. Így titokban fel tudta hívni a szüleit, akik szóltak a rendőrségnek.

A férfi később meg is gyújtotta a benzint, de a rendőrség még éppen időben, útzárral megállította a buszt, és az összes gyereket épségben kimentette.

A kisfiú Egyiptomból érkezett Olaszországba, hőstette után a belügyminisztérium ígéretet tett arra, hogy hamarabb megkapja az olasz állampolgárságot, és fizetik a teljes procedúrát.

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top