Aktuális

Belefulladt a Lupa-tóba egy kétgyermekes angol apa

A férfi állítólag gyakorlott úszó volt.

Belefulladt a budakalászi Lupa-tóba egy kétgyermekes angol édesapa, aki egy zenei fesztivál kapcsán utazott Magyarországra – írja a Bournemouth Echo.

Az eset még tavaly nyáron, augusztus 25-én történt. A 40 éves Martin Balson egy 25 éves lány barátjával nyaralt hazánkban, amikor úgy döntöttek, hogy ellátogatnak a Lupa-tóhoz.

A fiatal nő a partról látta, ahogyan a férfi elmerül a vízben, Balson ugyanis egyedül ment úszni, amikor a tragédia történt. A nő elmondása szerint a férfi egy sárga kajakhoz akart átúszni a tó túloldalára. Nem tűnt úgy, hogy bármi probléma lenne, váratlanul azonban segítségért kiáltott, majd elmerült. Két életmentő azonnal a segítségére sietett, de már nem tudták megmenteni. A fiatal nő, aki úgy tudta, a férfi gyakorlott úszó, maga is a segítségére akart sietni, de visszatartották, nehogy neki is baja essen.

A boncolás során kiderült, hogy a férfi nem fogyasztott alkoholt, és reggelizett aznap. A hozzátartozók azt is megerősítették, hogy az áldozat jó úszó volt, így egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tragédiát.

Mohai Balázs/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top