nlc.hu
Aktuális

Belefulladt egy férfi a Lupa-tóba

Belefulladt egy férfi a Lupa-tóba

Barátai szerint a külföldi férfi nem volt jó úszó, ezért nem értik, miért merészkedhetett be a mélyebb vízbe.
A Lupa-tóban eltűnt férfi keresése 2023. június 25-én

Belefulladt egy külföldi férfi a budakalászi Lupa-tóba vasárnap – közölte a Facebookon a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

A kutató-mentők a katasztrófavédelem felkérésére vettek részt a középkorú férfi keresésében, amit a helyi vízimentők már megkezdtek. Mint írják, a szolgálat a víz alatt búvárokkal, míg a felszínen szonártechnikával segítette a hivatásos egységek munkáját, de az elmerült férfi életét már nem lehetett megmenteni.

A Lupa Strand Kft. közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Ebben az olvasható, hogy egy külföldiekből álló baráti társaság vasárnap késő délután jelezte a Lupa-tó munkatársainak, hogy egy ideje nem találják egyik barátjukat.

A strand biztonsági szolgálata azonnal megkezdte a keresést a parton és a hangosbemondón keresztül, a vízimentők pedig a vízben is, bár az eltűnés pontos helyszínét a férfi társai nem tudták meghatározni. Ezért értesítették a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot is, akik a helyszínre érve búvárokkal kezdték átvizsgálni a vizet.

Hosszas keresés után – valamivel este 8 óra előtt – találtak a vízben az eltűntre, akin akkor már sajnos nem lehetett segíteni. A baráti társaság elmondása szerint a társuk nem volt jó úszó, számukra is megdöbbentő, hogy a homokkal feltöltött, sekélyebb parti szakaszról miért merészkedhetett mélyebbre.

(Kiemelt kép: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top