Aktuális

Hétvégére elromlik az idő

Péntektől országszerte záporok, zivatarok várhatók. Nagyon lehűl az idő, hajnalonként többfelé fagyhat is.

Az Időkép előrejelzése szerint hétvégére elromlik az idő: országszerte kiadós esők várhatók, hajnalonként többfelé fagypont alá eshet a hőmérséklet.

Fotó: Unsplash

A legfrissebb előrejelzés szerint április első napjaiban még maradt a szárazság, pénteken azonban egy délnyugat felől érkező mediterrán ciklon már meghozhatja a várva várt csapadékot. Hajnalban délnyugaton, napközben pedig már a középső és keleti részeken is eleredhet az eső, kiadós záporok, zivatarok is várhatók. Jelentősen felerősödik a délies áramlás, helyenként viharos széllökésekre is számítani kell. Keleten 20, nyugaton 10-16 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szombaton az ország keleti, északkeleti részén alakulhatnak ki kisebb záporok, zivatarok. Napközben nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüthet a nap is. A keleti és a középső tájakon élénk marad a délnyugati szél, máshol várhatóan mérséklődik. Hajnalra 2-9 fokig hűl le a levegő, északon gyenge fagy is lehet. Nappal 11-19 fokos csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Vasárnap újra melegszik majd az idő, de ismét többfelé eleredhet az eső, főként nyugaton lehetnek nagyobb záporok, zivatarok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top