Aktuális

Motorversenyen gázoltak halálra egy négygyermekes apát, nyomoznak

Hétvégén történt a baleset egy motorversenyen, két napig küzdöttek a férfi életéért. A rendőrség honlapjára pénteken került ki nyomozati felhívás.

Az RTL Klub csütörtök esti híradója számolt be a hétvégén rendezett, tragikus kimenetelű bordányi Extrém Enduro Kupáról, ahol halálra gázoltak egy nézőt. A híradó szerint a férfit azonnal kórházba szállították, de hétfőn belehalt a sérüléseibe. Mint az a riportból kiderül, a férfi korábban motorozott, versenyeken pályabíróként dolgozott, Bordányba viszont nézőként ment. A halálos kimenetelű baleset a verseny utolsó körében történt, miután az egyik motoros kisodródott, és fékezés nélkül elgázolta a férfit, aki súlyos koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett. 

A rendezvényt az Országos Mentőszolgálat biztosította, így a mentősök azonnal ott voltak, helikoptert hívtak, és sikerült az áldozatot súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban kórházba szállítani. Ott két napig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni.

Az Index pénteken már azt írja,hogy a rendőrség hivatalos honlapján reggel megjelent közlemény szerint a Szegedi Rendőrkapitányság 06010/1041/2019. bűnügyi számon, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség kéri azoknak a nézőknek a jelentkezését, akik a 2019. március 30-án 8 órától egy Bordány külterületén megrendezett motorversenyen jelen voltak, és ott felvételeket készítettek. A verseny során 15 óra 15 perc körül az egyik versenyző motorjával a pályát elhagyta, nekiütközött egy nézőnek, aki a baleset során súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A RENDŐRSÉG VÁRJA AZON SZEMÉLYEK JELENTKEZÉSÉT, AKIK LÁTTÁK AZ ESETET, VAGY ARRÓL BÁRMILYEN INFORMÁCIÓVAL, FÉNYKÉPFELVÉTELLEL VAGY VIDEÓVAL RENDELKEZNEK.
Jelentkezni lehet személyesen a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (6721 Szeged, Párizsi krt. 16-22.). Telefonon bejelentés tehető a 06-62-562-400-as telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az RTL híradója csütörtökön még azt mondta, a halálos balesetet okozó versenyző azzal magyarázta a pálya elhagyását, illetve azt, hogy fékezés nélkül gázolta el a férfit, hogy begörcsölt a karja. A Magyar Motorsport Szövetség elnöke, Hermann Henrik azt nyilatkozta, hogy ilyen súlyos eset nem még fordult elő a sportág történetében Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top