Aktuális

A szabadnapos rendőr elmondta, hogyan mentette meg a fuldokló nőt

Az életét is kockára tette, hogy kimentse a Kis-Balatonból a fuldokló asszonyt, aki egy horgászparadicsom közepén kísérelt meg öngyilkosságot.

„Nem tudtam, mit csinál. Amikor megláttam, hogy lezuhant a hídról, azonnal felé hajtottam” – idézi a Blikk a 24 éves Lukácsi Pétert, azt az épp szabadnapját töltő rendőrt, aki tegnap megmentette egy öngyilkosságot megkísérlő nő életét. A fiatal rendőr a lapnak elárulta, egy percig sem gondolkodott, mikor látta, hogy a nő segítségre szorul: azonnal bevetette magát a vízbe.

Lukácsi Péter elmondásából kiderül, az asszonyt, akit egy örvény a híd alá sodort, csak hosszú, küzdelmes percek után sikerült megmentenie. „Kisegítettem a partra, és stabil oldalfekvésbe tettem, hogy megnézzem, minden rendben van-e vele” – mondta, majd hozzátette, csak ekkor jutott eszébe, hogy saját magát is veszélybe sodorta a mentőakcióval. „Otthagyhattam volna a fogamat a dermesztő víz vagy az örvények miatt.”

Az asszony ennek ellenére nem volt hálás a rendőrnek. Lukácsi Péter úgy emlékszik, az első szava az volt hozzá, hogy ott kellett volna hagynia őt. „Megnyugtattam, hogy bármilyen problémája is van, mindenre van megoldás” – emlékezett vissza még a fiatal rendőr.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top