Aktuális

Nagy mennyiségű sarkvidéki levegő veszi célba Európát

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai szerint egyelőre bizonytalan, hogy hozzánk is eljut-e a hideg légtömeg.

A jövő hét második felében nagy mennyiségű, sarkvidéki hideg levegő indul útnak dél felé – írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az egyelőre még bizonytalan, hogy a hideg levegő hazánkat is eléri-e, a szakértők azonban abban már most biztosak, hogy Nyugat-Európát eléri majd.

Az OMSZ Facebook-oldalán több térképet is közzétett, melyen a hideg, arktikus eredetű légtömeg terjeszkedésének lehetséges forgatókönyveit mutatják. A következő napokban mindenképp érdemes lesz majd nyomon követni a friss előrejelzéseket, hogy pontosabban kiderüljön, mit hoz a sarkvidéki levegő.

Ami a következő napok időjárását illeti, az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek főleg a záporok által érintett dunántúli tájakon lehetnek. Kedden a hétfőihez hasonló időjárás mellett a Dunántúlon erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legmagasabb nappal hőmérséklet 19 és 23 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top